Vacature Bestuurlid Stichting De Bergsche Maasveren

Stichting De Bergsche Maasveren heeft ten doel om ten behoeve van de gemeenten Altena, Waalwijk, Heusden en Zaltbommel te zorgen voor instandhouding van drie veerverbindingen te weten: het Capelse veer, het Drongelense veer en het Bernse veer.
De stichting is daarbij in de dagelijkse praktijk verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de veren en de aanliggende infrastructurele voorzieningen. De stichting kent een Raad van Toezicht bestaande uit wethouders van de genoemde inliggende gemeenten.
Door het aanstaande vertrek, komend voorjaar, van een van de vier bestuursleden ontstaat op korte termijn een vacature voor een bestuurslid. Binnen de rolverdeling van het operationeel bestuur liggen de volgende taken bij de bestuurder waar wij naar op zoek zijn:

Takenpakket

 • Je bent verantwoordelijk voor een samenhangend geheel aan communicatie-uitingen: up to date houden van de website en alle andere vormen van berichtgeving naar gebruikers van de veerponten.
 • Je hebt bestuurlijke en/of management ervaring en gevoel voor het functioneren van een publieke uitvoeringsorganisatie ten behoeve van gemeenten.
 • Up to date houden en effectief houden van SMS-diensten.
 • Afhandeling van en bewaken van het totale proces van klachtenafhandeling.
 • Het verzorgen van een aantal administratieve processen.
 • Je hebt een trekkende rol in het verder doorvoeren van de digitalisering van de taken van de stichting.

Functie eisen:

 • Je hebt een opleiding op HBO niveau dan wel een vergelijkbaar werk- en denkniveau en herkent zich in de principes van collegiaal bestuur.
 • Je hebt ervaring met het onderhouden en plaatsen van berichten over de dienstverlening, stremmingen, etc. op de website (WordPress) als ook met DTP-werk in brede zin.
 • Je kunt in grote mate van zelfstandigheid werken, maar weet tegelijkertijd ook goed te functioneren in een collegiaal bestuur.
 • Je bent flexibel beschikbaar met een werkbelasting van gemiddeld tussen de 4 en 6 uur per week waarbij een aantal zaken thuis uitgewerkt kunnen worden.
 • Lid van het bestuur kunnen niet zijn raadsleden en ambtenaren in dienst van de oevergemeenten, dan wel personen die diensten leveren aan de stichting.

Heb je belangstelling?
Wij verzoeken belangstellenden voor deze bestuursfunctie die denken te voldoen aan bovenstaande kwalificaties dit schriftelijk kenbaar te maken via het volgende mailadres: kees.van.heesbeen@bergschemaasveren.nl . Graag ontvangen wij uiterlijk 22 december 2023 jouw bericht inclusief een CV. Gelet op de samenstelling van het bestuur nodigen wij vooral ook vrouwelijke kandidaten uit om hun belangstelling kenbaar te maken.

Je bent bestuurslid van een professionele en deskundige organisatie die ervoor zorgt dat er een veilige en efficiënte veer verbinding in stand wordt gehouden. Bestuurders ontvangen voor de taken die ze verrichten een financiële vergoeding gebaseerd op de te leveren inzet.

Mocht je met betrekking tot deze vacature nog aanvullende vragen hebben dan kun je contact opnemen met Mathé Holleman (Voorzitter) via nr 06-22693757.